Veelgestelde vragen

 1. Wanneer start de Tour?
  Op zaterdag 7 juli 2018 start de Tour de France. Je kunt tot 11.00 uur je teams samenstellen en aanpassen via www.sportpools.net. Zorg er wel voor dat je ook betaald hebt voor die dag onder vermelding van jouw teamnaam.
 2. Wat kan ik winnen?
  Naast eeuwige roem en een fantastisch gevoel bij het vernederen van jouw tegenstanders, is er elke dag een dagprijs. De top 3 van het algemeen klassement kan fantastische prijzen winnen. Zo was de 1e prijs in één van de vorige jaren een racefiets en een mountainbike. Op dit moment zijn we nog in conclaaf met de sponsors om weer mooie prijzen uit te kunnen reiken. Houd dus de website goed in de gaten.
 3. Help, ik weet niet hoe ik kan meedoen via www.sportpools.net.
  Kijk even op de pagina met instructies om mee te doen. Kom je er nog steeds niet uit? Informeer even bij een medespeler, of neem contact op met Sportpools.
 4. Ik heb een andere vraag, hoe kan ik jullie bereiken?
  Je kunt je altijd wenden tot iemand uit het café voor vragen. Je kunt je vraag ook stellen aan de TDL directie.
 5. Is de laatste plek ook een prijs waard?
  Een betalende deelnemer die onderaan staat kan in aanmerking komen voor een passende prijs.
 6. Wat is het wachtwoord van de Tour de Leiden subleague?
  Het wachtwoord is: TDL
 7. Hoe kan ik reageren op de site van Tour de Leiden?
  Je kunt je registreren op deze site (klik op de link). Je krijgt dan per e-mail een wachtwoord toegestuurd om in te loggen. Je kunt dan reageren op berichten en commentaar op deze site. Dit kan echter pas, nadat jouw eerste reactie is goedgekeurd door een moderator (de directie). We willen immers geen mensen die onze site zomaar kunnen bekladden. Let wel, dit account heeft geen enkel verband met jouw account op de Sportpools site.
 8. Hoe kan ik een avatar gaan gebruiken, nadat ik me op deze site heb geregistreerd?
  Een avatar is alleen voor belangrijke mensen. Vind je jezelf belangrijk genoeg? Neem dan contact op met de directie en stuur die een afbeelding en een overtuigende motivatie om deze aan jouw account te koppelen.
 9. Organiseren jullie nog meer wielerspellen?
  Ja, met de Vuelta organiseren we de Ronde van Spanjûh en tijdens de Tour de Tour de Leiden. En natuurlijk de Giro om niet te vergeten.
 10. Ik ben het niet eens met de spelregels en/of de puntentelling klopt niet!
  In geval van een dispuut over de spelregels, de puntentelling of de toepassing hiervan, beslist de directie naar eigen inzicht. Deze beslissing is bindend en enige vorm van beroep is onmogelijk. Verdere communicatie hierover, anders dan de beslissing zelf, is niet mogelijk en wordt genegeerd. Door mee te doen aan het spel, heb je je neergelegd bij deze voorwaarde, die overigens niet vooraf aan je is medegedeeld.
 11. Hoort er geen spatie tussen “veel” en “gestelde”?
  Het leven voor sommige mensen is moeilijk. De wereld blijkt daar vol mee te zitten.
 12. Is de Tour de Leiden een rechtspersoon en welke organisatie of persoon zit er achter de Tour de Leiden?
  Nee, de Tour de Leiden is een spelletje en kent buiten een informeel ingerichte directie (spelleiding) en bijbehorend mandaat, geen enkele formele status anders dan op deze website vermeld.
 13. Kan ik restitutie van mijn inleggeld krijgen?
  Nee, tenzij de directie van mening is dat daar een goede reden voor is. Onder een goede reden wordt verstaan dat er sprake is van omstandigheden die in redelijkheid en billijkheid restitutie van het inleggeld (of een deel daarvan) rechtvaardigen.
 14. Is de website ook in het Engels beschikbaar?
  Nee, ook niet in het Duits, Frans Spaans of Chinees (dat we weten). We overwegen nog wel een vertaling in het Leids.