Top 10 hints en tips

hints_tipsOp deze pagina vind je wat tips om jouw team samen te stellen. Doe er je voordeel mee!

  1. Selecteer een kluns die zwarte punten heeft, je kunt dan deze zwarte punten extra uitgeven. Let wel, een kluns met meer zwarte punten haalt waarschijnlijk ook meer minpunten.
  2. Dagprijzen winnen? Maak een team met alleen sprinters, berggeiten of tijdrijders.
  3. Selecteer niet te veel renners uit één ploeg. Hoe goed renners ook zijn, in een knechtenrol halen ze doorgaans minder punten.
  4. Zorg voor een goede balans tussen sprinters en klassement-renners. Het algemeen klassement levert aan het einde van de ronde veel punten op. Stem de samenstelling van jouw algemeen klassementsteam af op het parcours.
  5. Wijzigingen op het laatste moment leiden vrijwel altijd tot grote teleurstellingen. Denk dus vooraf goed na over de samenstelling van je team.
  6. Check op het laatste moment altijd of je team volledig is. Tot aan de dag voor de start kunnen nog renners van de startlijst verdwijnen vanwege raadselachtige oorzaken (doping?) en/of blessures.
  7. Betaal op tijd. Te laat betalen kan leiden tot uitsluiting en is bovendien erg irritant voor de organisatie.
  8. Leg je oor te luister aan de bar. Wielerfanaten laten nog wel eens interessante informatie los, al dan niet in een benevelde toestand. Let wel, sommige sujetten proberen je bewust zand in de ogen te strooien.
  9. Kijk op websites met wielernieuws zodat je weet wat ploegentactieken zijn en welke renners kopman zijn voor de sprint en het algemeen klassement.
  10. Handige sites zijn: www.wielerflits.nl en www.cyclingnews.com voor wielernieuws, www.procyclingstats.com en www.cqranking.com voor uitslagen.